La voie de préparation de l’ESG

L’enseignement par modules, tout aussi bien en mathématiques qu’en français et en allemand, offre des chances certaines à la population scolaire typique qui est celle du régime préparatoire:

Dans chaque branche, chaque élève peut progresser à son rythme personnel. Il avancera plus vite dans une branche où il est « fort » et il aura plus de temps pour assimiler une matière qui lui fait des problèmes.

A la fin d’une année scolaire, il ne sera donc plus recalé, le recalage étant une expérience décourageante pour tout élève dans n’importe quel ordre d’enseignement.

Il avancera par contre régulièrement avec « sa » classe qu’il quittera pour rejoindre, essentiellement dans les branches dites principales, un groupe modulaire à son niveau.

Les bulletins trimestriels ne certifieront plus les échecs des élèves, mais ils présenteront les jeunes positivement, puisque nous inscrivons toujours le dernier module réussi.

Cette approche tend à motiver les élèves au lieu de les décourager.

Voie de préparation

Das LTEtt als Ernährungsvorbild

 

Im Rahmen des „in_TAKT-Dag“ frühstückten die Siebtklässler zusammen mit ihren Lehrer/innen.

Bei der Auswahl des Frühstücksangebotes wurde Wert auf „Fairtrade“- Produkte sowie auf Produkte aus biologischem Anbau gelegt: Brot, Müsli, Porridge, Milch, Saft. Einige Produkte wurden im „Unverpackt“/“OUNI“-Laden gekauft, so dass nicht viel Verpackungsmüll entstand. Lire la suite →

Einkaufen auf dem Markt

Der Wochenmarkt in Ettelbrück findet jeden Freitag in der Fuβgängerzone statt. Dort werden fast ausschlieβlich frische Produkte aus der Region angeboten. Lire la suite →

Ofschlossfeier vun de classes inférieures


Net nëmmen déi Grouss vu Première haten hir Ofschlossfeier a kruten Diplomer, mee et gouf am LTEtt och fir d’éischt eng speziell Feier fir déi méi jonk Schülerinnen a Schüler. Déi Jonk vu 7e-9e respektiv 4e, déi sech am Laf vum Schouljoer 2017-2018 an de Coursen extra gutt ugestrengt haten, kruten e klenge Cadeau als Unerkennung fir hir Aarbecht. Lire la suite →

in_TAKE’sdeeg op 7e

Et ass Rentrée! Fir déi eng Schüler eng gewinnte Situatioun, fir anerer e ganz neie Liewensofschnëtt. Dofir hunn mir des Schouljoer fir eis 7ième’s Klassen in_TAKE’sdeeg organiséiert. No engem gesonden Zero Waste an Fairtrade Frühstück, huet all Grupp un verschidden Atelier’en a Workshops deelgeholl, mat dem Ziel sech besser kennenzeléieren an zesummen e flotten Dag ze erliewen. Lire la suite →

Mariendall – ACCU a 7GIF

Den 11. an den 12. Juni  war Accuklass an 7GIF zesummen an den Mariendall, fir zwee flotter Deeg ze verbréngen ënnert dem Thema „De kulturelle Rucksak“. Lire la suite →

LTETT goes Fairtradeschool !

Voilà, lo hu mer et gepackt !!

De BTS huet zesumme mam Pitt Schneider an an enker Zesummenaarbecht mat eenzelne Klassen, Proffen an dem Sepas erreecht fir de LTETT zu enger „Fairtradeschool“ ginn ze loosen. Lire la suite →

Fairtrade WORKSHOPS

De 25. Juni huet d‘14ème BTS zesumme mam Pitt Schneider, Workshops organiséiert zum Thema Fairtrade: Fair denken, fair handelen. Et goufen 3 Atelieren ugebueden ënnert dem Thema “Banana – The Right Price”, „The Fairtrade Quiz“ a „Guess the smoothie“. Ziel war et ze informéieren an ze sensibiliséieren duerch selwer schmaachen an ausprobéieren. Lire la suite →

Zero Waste Frühstück am 26.03.2018

Im Rahmen des Projet d´Etablissement organisiert die Klasse 7P2 ein „ZeroWaste“- Frühstücksbuffet für interessierte Klassen: 130 Schüler/innen frühstückten zusammen mit ihren Lehrer/innen. Lire la suite →

7P1&7P2 – Centre d’intervention et de Secours

Zusammen mit der Klasse 7P1 besuchten wir (7P2) das CISEtt (Centre d’intervention et de Secours) in Ettelbruck. Wir wurden vom Kommandanten begrüßt Lire la suite →

Projet « Wuertmillen » – 9MO

D’Wuert: ein kreatives Projekt zur Nachhaltigkeit Lire la suite →